Hvorfor ikke prøve denne i kveld?

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 pk butterdeig
  • 6 skive bacon i biter
  • 1 ss flytende margarin eller olje
  • 1 stk purre , finsnittet
  • 12 stk rød cherrytomat , delt i to
  • 150 g hvitost , gjerne en osteblanding
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Legg butterdeigplatene til tining på bakepapir.

    2. Varm oljen og stek baconbitene til de er gylne. Legg dem til side og fres den strimlete purren til den er myk og blank. Smak til med salt og pepper.

    3. Legg de tinte butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre og kjevle dem ut til dobbel størrelse. Fordel osten over deigen, men la det være igjen en 3 cm bred kant rundt. Legg purre, baconbiter og cherrytomater over, og brett inn kanten rundt.

    4. Stek terten midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter, eller til den er gyllen. Server med salat.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!