En grateng er enkel å lage og populær både hos voksne og barn.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 500 g vossakorv
  • 500 g rosenkål
  • 2 stk rødløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet edamer
  • Slik gjør du:

    1. Ta av skinnet på vossakorven og skjær den i små terninger.

    2. Rens og del rosenkålen i to, og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.

    3. Skrell og finhakk løken. Stek løken i en kjele sammen med vossakorven. Ha i rosenkål og fløte og kok opp.

    4. Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen i en ildfast form. Strø over resten av osten. Stekes på 250 ºC i 10 minutter i øverste del av stekeovnen.

    Serveres med ris og salat.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!