Dagens rett: Grateng med vossakorv
God mat for hele familien.
En grateng er enkel å lage og populær både hos voksne og barn.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 500 g vossakorv
- 500 g rosenkål
- 2 stk rødløk
- 2 ss margarin til steking
- 3 dl matfløte
- 2 dl revet edamer
- Slik gjør du:
1. Ta av skinnet på vossakorven og skjær den i små terninger.
2. Rens og del rosenkålen i to, og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.
3. Skrell og finhakk løken. Stek løken i en kjele sammen med vossakorven. Ha i rosenkål og fløte og kok opp.
4. Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen i en ildfast form. Strø over resten av osten. Stekes på 250 ºC i 10 minutter i øverste del av stekeovnen.
Serveres med ris og salat.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 09/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.