Dagens rett: Gresk omelett
Litt sommer i vintermørket.
Du finner alltids noe i kjøleskapet eller matskuffen som kan kombineres med egg i en omelett eller eggepanne. Et par artisjokker, litt fetaost og paprika blir til en deilig, gresk omelett.
Porsjoner: 2
Ingredienser:
Porsjoner: 2
Ingredienser:
- 4 stk egg
- 4 ss vann
- salt og kvernet pepper
- 25 g fetaost i biter
- 2 ss hakket bladpersille
- 2 stk hermetiske artiskokker
- ¼ stk finhakket rød paprika
- 1 ss margarin
- Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Bland inn fetaost og persille.
2. Fres artisjokkbiter og paprika i litt margarin. Hell i eggeblandingen og trekk den stivnede røren inn mot midten. La omeletten steke noen sekunder før den brettes dobbelt.
Serveres varm med en god salat.
Tips
I stedet for å brette omeletten dobbelt kan du legge over lokk og la omeletten stivne som en eggepanne ved svak varme.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 10/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.