Dagens rett: Gullgravergrateng

Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne!

Dagens rett: 
					
	




	Gullgravergrateng
Dagens rett: Gullgravergrateng
Sist oppdatert
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 300 g bayonneskinke
  • 1 pose hvit saus
  • 1 dl ukokt makaroni
  • 300 g dypfryst grønnsaksblanding
  • 2 stk egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ss margarin til smøring av form
  • Slik gjør du

    1. Lag hvit saus etter anvisning på posen. Avkjøl. Tilsett egg og ost.

    2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær skinken i biter. Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding. Hell dette i en smurt ildfast form. Strø over brødrasp.

    3. Stekes i mikrobølgeovn i 13-15 minutter på full styrke. Bruningselement i mikrobølgeovn kan brukes de siste minuttene for å få en gyllen farge. Gratengen kan også stekes på 175 grader i stekeovn ca. 30-40 minutter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også