Dagens rett: Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

Ingen fiksfakserier - bare god mat!

Dagens rett: Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter
Dagens rett: Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter
Sist oppdatert
Her har du en helt vanlig hverdagsrett som smaker godt og tilberedes på en enkel måte.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 6 stk grillet kyllinglår
  • ¾ kg gulrot
  • Hvit saus:
  • 4 dl melk
  • 2 ½ ss hvetemel
  • salt og pepper
  • evt. revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss smør
  • ca. 10 stk kokt potet
  • Slik gjør du

    1. Varm kyllinglårene i stekeovnen ved 180 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme.

    2. Skrell gulrøttene og del dem i passe biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann og slå dem over i et dørslag.

    3. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper, smør og eventuelt muskat. Vend inn gulrot og hakket persille.

    Server grillede kyllinglår med stuede gulrøtter og kokte poteter.

    Tips: Varier stuingen etter sesongens utvalg. Det meste av grønnsaker kan brukes!

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også