Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss margarin
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • ½ stk purre
  • ½ stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ½ dl hvitvin
  • 6 ½ dl vann eller fiskekraft
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kjørvel
  • Slik gjør du

    1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.

    2. Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.

    3. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå å trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!