Stekt ris er kanskje mer kjent enn stekte nudler? Her blir nudlene og svinekjøttet deilig smakssatt med sødme og syre.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 6 ss soyaolje
  • 2 ss hakket rødløk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 600 g risnudler
  • 8 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 2 ts syltet turnip eller nepe
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 4 ss tamarindsaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss sukker
  • 1 stk purre (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 4 dl ferske bønnespirer
  • 2 ts chilipulver
  • 6 ss hakkede peanøtter
  • Slik gjør du

    1. Legg risnudlene i lunkent vann i ca. 5 min. Hell av vannet.

    2. Stek svinekjøtt og tofu raskt i varm olje, ha i rødløk og hvitløk etter ett minutt. Stek videre i ett par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.

    3. Ha i oppbløtte nudler sammen med turnip, fiskesaus, tamarindsaus, østerssaus og sukker. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.

    4. Tilsett chilipulver, kinesisk purre og bønnespirer. Trekk pannen til siden og bland alt godt sammen. Dryss over knuste peanøtter og retten er klar til servering.

    TIPS: Press gjerne litt fersk sitron over, den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!