Da har du enkel mat å varme deg på når hverdagens mas tar deg. Server gjerne med salat.

Porsjoner: 4

Ingredienser Paibunn:
  • 50 g smør
  • 120 g hvetemel
  • Ca. 2 ss vann
  • Fyll:
  • 4 stk kyllingfilet i biter
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1½ ts pepper
  • 10 stk sorte oliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost
  • Slik gjør du

    1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.

    2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.

    3. Stek kyllingbitene og finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.

    4. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!