Hva er vel lutefisk uten bacon! Her får du luksusvarianten, nemlig et godt stykke fisk fra den tykkeste delen omsvøpt av en raus baconskive. Resten av fisken damper du som vanlig.

Porsjoner: 6

Ingredienser
  • ca. 1 ½ kg lutefisk fra ryggfileten
  • ca. 12 skive bacon
  • 1 ½ ss smør
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts grovkvernet pepper
  • Slik gjør du

    1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker.

    2. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker.

    3. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form. Krydre og stek til fisken er gjennomstekt, 200 °C i 30-40 minutter.

    Server med sennepssaus, erterstuing og kokte poteter.

    Erterstuing

    Porsjoner: 6

    Ingredienser
  • 6 dl grønne erter
  • 1 ½ ss smør
  • 2 ¼ ss hvetemel
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts sukker
  • Slik gjør du

    1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.

    2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. (Vannet bør stå kant i kant med ertene når de er ferdig kokte.)

    3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet.

    4. Tilsett jevningen i ertene og la stuingen småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker og salt.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!