Julen er høytid for kos og søte fristelser. Gjør noe nytt i år og server den perfekte juledrikk med tilhørende søtsaker - alt med et deilig hint av sjokoladelikør.

Tradisjonelt sett har sjokoladelikør stort sett blitt drukket sammen med kaffe eller i kaffen, men likør kan brukes til så mangt.

Her får du noen fristende oppskrifter!

Espresso Martini
  • 4 cl Baileys
  • 2 cl Vodka (Gjerne vaniljevodka)
  • 1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe
  • isbiter
  • Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir til krem og helles forsiktig over slik at det blir et "lokk" på drinken.

    Konfektkuler

    (ca.35 stk)
  • 400 g marsipan
  • 50 g mandler- med eller uten skall
  • 5 ss karamell-likør
  • 200 g sjokolade- mørk eller lys
  • 100 g kakao- mørk eller lys
  • Grovhakk mandlene og rist disse i en varm stekepanne. Elt så sammen marsipan og likør og tilsett mandlene. Bland godt til du får en jevn masse. Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap. Rull runde kuler i passende størrelse, og legg dem på et brett dekket med bakepapir. Sett kulene tilbake i kjøleskap. Smelt sjokoladen i vannbad, og gjør klart et brett dekket med kakao. Dypp så en og en kule i sjokoladen og rull dem på brettet med kakao. La sjokoladen stivne og rist av kakao.

    Minimuffins

    (ca.70 stk)
  • 150 g sjokolade
  • 100 g smør
  • 1 dl melk
  • 1 dl likør med kaffe-og sjokoladesmak
  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 250 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kakao

Glasur:

  • 150 g smør
  • 200 g melis
  • 3 ss kaffe-og sjokoladelikør
  • Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og likør. La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og bakepulver. Bland alt godt sammen. Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose. Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min. Romtemperert smør blandes med melis og likør. Pisk dette godt sammen og ha glasuren over i en sprøytepose. Når muffinsene er avkjølt, has glasuren på.

    Kilde: Pressemelding fra Baileys

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!