Ha på et butterdeiglokk og server som en herlig overraskelse for to!

Porsjoner: 2

Ingredienser
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ½ ts karri , gjerne sterk
  • 300 g kyllingfilet
  • salt og kvernet pepper
  • ½ dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk
  • ½ ts gurkemeie
  • evt. litt soyasaus
  • 6 stk frisk grønn asparges
  • ½ pk sukkererter
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 2 plate butterdeig
  • Slik gjør du

    1. Fres løk, hvitløk og karri i olje. Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper.

    2. Ha i buljong, kokosmelk og gurkemeie og la det koke et par minutter før du har i grønnsaker. Kok videre i 4-5 minutter.

    3. Smør ildfaste porsjonsformer og fyll formene 3/4 fulle. Dekk formene med butterdeig og stek i oven ved 200 °C til butterdeigen har hevet seg og fått en gyllen farge.

    Tips:

    I denne gryta kan du gjerne bruke rester av kylling eller andre rester av kjøtt eller kjøttpålegg.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!