Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • ½ ss rød karripasta
  • 1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
  • 1 stk purre
  • ½ stk brokkoli
  • 1 stk rød paprika
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 dl jasminris
  • Slik gjør du

    1. Sett på risen først!

    2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.

    3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.

    4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.

    Serveres med jasminris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!