Den er ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men det er en rett som er verdt å ta vare på til neste generasjoner.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 9 dl kjøttkraft / buljong
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • Slik gjør du

    1. Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet.

    2. Kutt kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i margarin, og legg det over i sausen. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med potetstappe eller kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!