Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende.

Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • ½ stk rødløk
  • ½ ss olje til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • ½ ss maisstivelse (maizena)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Slik gjør du:

    1. Del gulrot og sukkererter i tynne strimler. Skjær løken i ringer. Varm oljen i panne eller wok. Brun kjøttet raskt på sterk varme.

    2. Rør maizena ut i buljongen. Hell over buljong, soyasaus og løk. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca 15 min.

    3. Tilsett grønnsakene. Jevn retten med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og la trekke i 2-3 minutter, til grønnsakene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med pasta eller ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!