Italienerne kaller tomaten for pomodoro, som betyr gulleple. Kanskje ikke så rart når man vet hvor sunne og gode de er? En suppe som denne, laget med gullepler, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt.

Porsjoner: 1

Ingredienser:
  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts grovmalt pepper
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båt presset hvitløk
  • 4 dl vann
  • ½ ts salt
  • ½ ts tørket oregano
  • 1 stk egg
  • Slik gjør du:

    1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper.

    2. Kok egget i 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

    3. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.

    4. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene. Dryss oregano over. Del egget, og nyt det sammen med suppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!