Denne fiskesuppen passer perfekt når du har flere retter på menyen. Og passer også godt for dager når den kremede varianten kan føles noe tung.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 400 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 3 stk sjalottløk
  • 100 g sukkererter, delt i to på langs
  • ¼ stk rød chili
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 l fiskekraft
  • 100 g reker
  • 8 stk rød cherrytomat
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss hakket frisk dill
  • Slik gjør du:

    1. Kok opp fiskekraft.

    2. Stek gulrøtter, sjalottløk, sukkererter og chili i en gryte til det er blankt.

    3. Ha i ingefær, hell på fiskekraften og la det koke i ca. 3 minutter.

    4. Legg i fisk og tomater, og la det trekke i 2-3 minutter til fiskebitene er ferdige. Smak til med salt og pepper.

    5. Ha pillede reker i tallerkenene, ha i suppe og dryss over finhakket dill før servering.

    Server gjerne med flatbrød og smør.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!