Her er en lynrask fiskerett med smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 600 g laksefilet i terninger
  • 4 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i båter
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk frisk sjampinjong i båter
  • 4 stk rød cherrytomat delt i to
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss olje til steking
  • Woksaus:
  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • ½ ts maisstivelse (maizena)
  • Slik gjør du:

    1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.

    2. Stek fiskebitene til de er gylne på alle sider. Legg til side.

    3. Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.

    4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.

    Server med kokt ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!