Carpaccio på reinsdyrkjøtt smaker helt utrolig godt sammen med sopp, bjørnebær og nøtter. Den er en sikker vinner på menyen, og er en hyllest til de nordiske råvarer!

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 400 g flatbiff av reinsdyr eller ytrefilet
  • Panert sopp:
  • 200 g assortert sopp (kantarell, steinsopp, sjampinjong og shitake)
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg
  • 4 ss strøkavring
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 80 g bjørnebær
  • 40 g hasselnøtter
  • Slik gjør du

    1. Renskjær kjøttet for eventuelle sener. Pakk det inn i plastfolie og legg i fryseren.

    2. Ta opp den dypfryste filen og la den ligge i kjøleskapet i ca. 15 minutter. Skjær den i løvtynne skiver med en oppskjærmaskin, eller så tynt du kan med en skarp kniv. Legg skivene direkte på tallerkener. La skivene dekke hver tallerken.

    3. Ha mel, sammenvispede egg og strøkavring i tre forskjellige boller. Del soppen i store biter.

    4. Vend soppen først i mel, dypp dem så i egg og vend dem til slutt i strøkavring. Stek soppen i olivenolje på sterk varme til den blir sprø og gyllen i fargen. La soppen hvile litt.

    5. Fordel til slutt bjørnebær og hasselnøtter over kjøttet før servering.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!