Dagens rett: Kalkun- og lakseflette
Litt av en vri!
Prøv laks og kalkun i samme flette! Med wokkede grønnsaker og litt søt chilisaus blir det hele både sunt og godt!
Porsjoner: 6
Ingredienser
Porsjoner: 6
Ingredienser
- 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
- 250 g laksefilet
- 2 ss olje
- 6 ss frisk dill eller andre urter
- 1 stk rød chili
- salt og pepper
- Wokgrønnsaker:
- ½ stk savoykål
- 18 stk frisk grønn asparges
- 1 stk rødløk
- 3 ss nøtte- og frøblanding til salater
- 1 ts flaksalt (flaksalt)
- Slik gjør du
1. Skjær kalkunfileten i 10 tynne strimler og laksefileten i 5 strimler. Pensle 5 kalkunstrimler med olje og rull dem i krydder.
2. Lag fletter med en laksestrimmel, en kalkunstrimmel og en kalkunstrimmel med krydder. Endene festes med en tannpirker.
3. Stek flettene forsiktig i panne med olje og stek videre i ovn på 160 °C i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse.
5. Del opp wokgrønnsakene og stek dem raskt. Dryss over salatnøttemix og flaksalt til slutt.
Server kalkun- og laksefletten med med kokt ris, søt chilisaus og wokgrønnsaker.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.