Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden. Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 6 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk finhakket sjalottløk
  • 8 ss olivenolje
  • 4 ss frisk kruspersille
  • 2 stk gulrot i strimler
  • 1 stk rød chili
  • 4 dl kremfløte
  • 6 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • Slik gjør du

    1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

    2. Fres sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

    3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.

    4. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.

    Server med godt brød.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!