Dagens rett:  Afghansk lammerett med spinat

En nydelig ovnsrett.

Dagens rett: 
					
	






	Afghansk lammerett med spinat
Dagens rett:  Afghansk lammerett med spinat
Sist oppdatert
Denne retten krever en del jobb, men er verdt det.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts malt kanel
  • 4 boks hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2 ½ dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitron skall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • Slik gjør du

    1. Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til.

    2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.

    3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Drysses med pinjenøtter.

    Server med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også