Denne retten krever en del jobb, men er verdt det.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts malt kanel
  • 4 boks hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2 ½ dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitron skall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • Slik gjør du

    1. Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til.

    2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.

    3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Drysses med pinjenøtter.

    Server med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!