Denne rustikke retten er et godt eksempel på at sennep fremdeles bør elskes for det den er.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 4 ss grov sennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 4 stk kokt potet
  • 400 g baby gulrot
  • 4 dl appelsinjuice
  • 4 ts maisstivelse (maizena)
  • 4 ss finhakket frisk basilikum
  • Slik gjør du

    1. Krydre biffen med salt og pepper. Stek den på sterk varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium. Ha på sennep.

    2. Bland appelsinjuice med maizenna. Hell blandingen i en stekepanne og kok opp. Ha i gulrøtter og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke. Del poteten i fire og ha i pannen de siste 20 sekundene.

    3. Legg biffen på en tallerken med gulrøtter og poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket basilikum.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!