Server kalkunfilet med en nydelig saus laget av eplejuice, litt fløte og konjakk.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 4 stk røde eple
  • smeltet smør tilsatt salt og pepper til pensling
  • Eplesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss brunt sukker
  • ½ stk hønsebuljongterning
  • 2 ½ dl eplejuice
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • Slik gjør du

    1. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

    2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter, eller til steketermometeret viser 68 °C.

    3. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.

    4. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejuice og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og konjakk.

    Server med kalkunfileten med brokkoli, bakte epler, eplesaus og kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!