Dagens rett:  Kalkunfilet med epler

Nydelig søndagskos.

Dagens rett: 
					
	






	Kalkunfilet med epler
Dagens rett:  Kalkunfilet med epler
Sist oppdatert
Server kalkunfilet med en nydelig saus laget av eplejuice, litt fløte og konjakk.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 4 stk røde eple
  • smeltet smør tilsatt salt og pepper til pensling
  • Eplesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss brunt sukker
  • ½ stk hønsebuljongterning
  • 2 ½ dl eplejuice
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • Slik gjør du

    1. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

    2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter, eller til steketermometeret viser 68 °C.

    3. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.

    4. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejuice og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og konjakk.

    Server med kalkunfileten med brokkoli, bakte epler, eplesaus og kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også