Ingefær og chili er to gode smaker til kylling. Potetsalaten med masse friske krydderurter, løk og fennikel er en klar favoritt som tilbehør til grillede kyllingfileter.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk kyllingfilet
  • Ingefær- og chilimarinade:
  • ½ dl olje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk finskåret sitrongress
  • Lun potetsalat:
  • 10 stk potet
  • ½ stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eddik
  • ½ ts salt
  • Slik gjør du

    1. Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plastpose og hell på marinaden. Knys posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.

    2. Kok potetene møre. Avkjøl potetene og skrell dem. Skjær løk og fennikel i tynne strimler.

    3. Varm løk og fennikel i olje til den blir myk og blank. Tilsett poteter i skiver og bland med urter. Potetsalaten skal bare bli lunken.

    4. Pensle grillristen med olje og legg på kyllingfiletene. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg. Grill på middels varme i ca. 5 minutter på hver side og la kjøttet hvile litt før servering.

    Tips:

    Kyllingfiletene kan like gjerne stekes i panne i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og la dem ettersteke i 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!