Å steke kyllingstykkene på toppen av gratinerte poteter er kjempesmart. Dessuten er det veldig godt. Salat er supert ved siden av.

Porsjoner: 4

Ingredienser

8 stk. kyllinglår naturell

Fløtegratinerte poteter:
  • 10.67 stk potet
  • 1 ¿ ts salt
  • 0.67 ts pepper
  • 4 dl melk eller halvparten fløte og melk
  • 1 ¿ ss smør
  • 1 ¿ ts salt
  • 0.67 ts pepper
  • 1 ¿ dl revet hvitost
  • Slik gjør du

    1. Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i ildfast form og fordel salt og pepper innimellom. Hell over melk/fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C ca. 15 minutter.

    2. Mens potetene står i ovnen pensler du kyllingstykkene med smeltet smør og drysser dem med salt og pepper. Legg kyllingen oppå potetene og steker videre i ca. 40 minutter.

    3. Strø revet ost over og stek kyllingstykkene til de har fått gyllen osteskorpe, ca. 5 minutter.

    En frisk salat ved siden av er prikken over i`en.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!