Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

Kjøttsaus:


  • 300 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 dl vann

Pannekakerøre:


  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • ½ ts salt
  • 3 stk egg
  • 2 ss margarin til steking

Hvit saus:


  • 4 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 3 dl revet hvitost
  • Slik gjør du:

    1. Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt. La røren hvile mens du lager kjøttsausen og hvit saus.

    2. Hakk opp løken. Varm olje i pannen. Stek løken forsiktig. Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen. La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.

    3. Varm opp 3 dl melk. Rist resten av melken sammen med melet og rør dette inn i melken. Kok opp og smak til med salt, pepper og tilsett 2/3 deler av osten.

    4. Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på ildfast fat eller form: Lagvis pannekake, kjøttsaus og hvit saus. Dryss til slutt på resten av osten. Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!