Dagens rett: Pannekaketårn

Barnslig god mat for liten og stor.

Dagens rett: Pannekaketårn
Dagens rett: Pannekaketårn
Sist oppdatert
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

Kjøttsaus:


  • 300 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 dl vann

Pannekakerøre:


  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • ½ ts salt
  • 3 stk egg
  • 2 ss margarin til steking

Hvit saus:


  • 4 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 3 dl revet hvitost
  • Slik gjør du:

    1. Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt. La røren hvile mens du lager kjøttsausen og hvit saus.

    2. Hakk opp løken. Varm olje i pannen. Stek løken forsiktig. Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen. La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.

    3. Varm opp 3 dl melk. Rist resten av melken sammen med melet og rør dette inn i melken. Kok opp og smak til med salt, pepper og tilsett 2/3 deler av osten.

    4. Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på ildfast fat eller form: Lagvis pannekake, kjøttsaus og hvit saus. Dryss til slutt på resten av osten. Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også