Med både banan, bacon, peanøtter og chilisaus på ingredienslista tyder det på mange spennende smaker i denne ovnsretten med kalkun.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 750 g kalkunfilet
  • salt og pepper
  • 1 ts tørket oregano eller andre krydderurter
  • 2 dl kremfløte
  • ca. 1 dl chilisaus (evt. halvparten sterk og søt chilisaus)
  • 2 stk banan
  • 1 pk bacon
  • 50 g peanøtter
  • Slik gjør du:

    1. Skjær kalkunfilet i strimler. Legg det over i en ildfast form. Dryss over salt og pepper. Del bananene i skiver og fordel over kjøttet.

    2. Rør sammen fløte, chilisaus og oregano. Smak til og hell det over kjøttet.

    3. Sett formen i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 20 minutter.

    4. Stek bacon i biter og fordel over formen sammen med peanøtter og hakket grønt.

    Server kalkunformen for eksempel med kokt ris og en grønn salat med avokado, frisk koriander og en god dressing.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!