Her er den radikale burger, eller kanskje en burger for radikale! Med spinat og kalkun sammen med burgeren vil du garantert gi gjestene dine en annerledes opplevelse. Et slags opprør mot den straighte burgeren.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g karbonadedeig
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ dl vann
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 4 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 1 ts tørket salvie
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 1 stk bifftomat
  • 8 skive naturell kalkunpålegg
  • 150 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 4 stk grovt rundstykke
  • Slik gjør du

    1. Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

    2. Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.

    3. Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.

    4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

    5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!