Dagens rett: Kyllingfilet med dill- og kaperssaus
Lett nytelse.
Kyllingfilet med dill- og kaperssaus er en deilig hverdagsrett med masse smak! I stedet for å steke fileten i panne trekkes den i buljong.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 400 g kyllingfilet
- 2 dl vann
- 1 stk hønsebuljongterning
- 1 stk brokkoli , delt i små buketter
- 2 ss rapsolje
- 1 stk finhakket sjalottløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss kapers
- 2 dl matyoghurt
- ¼ ts salt
- 1 ss hakket frisk dill
- 160 g naturris
- Slik gjør du
1. Kok ris etter anvisning på pakken
2. Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter. Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter.
3. Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter. Rør inn kapers og sitronsaft.
4. Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke - da vil den sprekke! Tilsett hakket dill rett før servering.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 26/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.