Kyllingfilet med dill- og kaperssaus er en deilig hverdagsrett med masse smak! I stedet for å steke fileten i panne trekkes den i buljong.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 400 g kyllingfilet
  • 2 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 stk brokkoli , delt i små buketter
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 2 dl matyoghurt
  • ¼ ts salt
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 160 g naturris
  • Slik gjør du

    1. Kok ris etter anvisning på pakken

    2. Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter. Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter.

    3. Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter. Rør inn kapers og sitronsaft.

    4. Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke - da vil den sprekke! Tilsett hakket dill rett før servering.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!