Skal du ha kokte poteter til middag, kok gjerne flere enn du trenger. De du har til overs gjør deg lykkelig i morgen. Her har du en lekende lett matrett.

Porsjoner: 4

Ingredienser

Eggepanne:
  • 8 stk egg
  • 8 ss vann
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 6 stk ferdigkokte poteter
  • 1 stk purre
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 1 ss flytende margarin til smøring av ildfast form
  • Råkost:
  • 3 stk gulrot
  • 3 stk eple
  • Saften av 1 stk appelsin
  • ¼ potte frisk basilikum
  • Slik gjør du Eggepanne:

    1. Del potetene i terninger og purreløken i tynne skiver og ha det i en smurt ildfast form.

    2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og hell over i formen.

    3. Del cherrytomater i to og legg dem på toppen i formen med snittflaten opp.

    4. Stek formen i stekeovnen på 175 °C i 25-30 minutter. Når eggestanden begynner å trekke litt inn fra kanten av formen er den ferdig.

    Råkost:

    1. Riv gulrot og eple.

    2. Tilsett appelsinsaften.

    3. Vend i finsnittet basilikum.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!