Ta fram foodprocessoren og lag dette raske, enkle og knallgode måltidet!

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1 ½ dl vann eller melk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 6 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • Slik gjør du

    1. Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene (unntatt vann og buljong) i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Eller lag farsen for hånd: rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

    2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.

    3. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

    4. Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i brun saus.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!