Lime, som er sitronens lillebror, setter et herlig søtsyrlig touch på denne fiskegryten. Retten passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine. Gjør alle ingrediensene klare og lag retten i en håndvending når gjestene har kommet.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 300 g laksefilet i terninger
  • 4 stk finhakkede sjalottløk
  • ½ stk finhakket rød chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime
  • 1 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 dl matyoghurt
  • 8 stk rød cherrytomat delt i to
  • 2 ss fiskefond
  • 1 ss maisstivelse (maizena) til jevning
  • Slik gjør du

    1. Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.

    2. Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.

    3. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.

    4. Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.

    Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!