Dagens rett: Fiskegryte med limetouch

Server dette til gjestene i kveld!

Dagens rett: Fiskegryte med limetouch
Dagens rett: Fiskegryte med limetouch
Sist oppdatert
Lime, som er sitronens lillebror, setter et herlig søtsyrlig touch på denne fiskegryten. Retten passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine. Gjør alle ingrediensene klare og lag retten i en håndvending når gjestene har kommet.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 300 g laksefilet i terninger
  • 4 stk finhakkede sjalottløk
  • ½ stk finhakket rød chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime
  • 1 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 dl matyoghurt
  • 8 stk rød cherrytomat delt i to
  • 2 ss fiskefond
  • 1 ss maisstivelse (maizena) til jevning
  • Slik gjør du

    1. Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.

    2. Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.

    3. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.

    4. Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.

    Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også