Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk løk
  • ¾ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • Slik gjør du

    1. Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.

    2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

    Server med flatbrød og rørte tyttebær.

    Tips: Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!