Dagens rett: Elghakk
Enkel å lage og kjempegodt.
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
- 1 stk løk
- ¾ ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin
- 1 ts tørket timian
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk potet
- 2 stk gulrot
- ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
- Slik gjør du
1. Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
Tips: Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 19/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.