Fårikålkjøttet kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 ½ kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss kapers
  • 10 stk sorte oliven
  • 10 stk grønne oliven
  • ½ stk rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • Slik gjør du

    1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

    2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

    2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

    Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!