Dette er noe barna garantert liker!

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss margarin
  • ¼ stk purre
  • 4 dl hvitost
  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 1 stk egg
  • Slik gjør du

    1. Finhakk hvitløk og brun den sammen med elgkjøtt og krydder i en panne. Del purre i ringer og la den surre med et par minutter. Ta det ut av panna og tilsett ost.

    2. Rull ut pizzadeigen, og lag sirkler som er 16-17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende, og skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.

    3. Legg 1-2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk ned. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir.

    4. Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

    Server nystekte elgpiroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!