Denne retten smaker godt og gir deg det du trenger av energi i forkant av en kraftanstrengelse. Mat som er rik på karbohydrater fyller nemlig energilagrene i kroppen og gjør deg "fit for fight".

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 200 g røkt skinke
  • 4 dl kokt langkornet middagsris
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk egg
  • 50 g dypfryste erter
  • 50 g maiskorn
  • 1 stk gulrot
  • ¼ stk purre
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • ½ pose pepper
  • 2 ss rapsolje
  • Slik gjør du:

    1. Finhakk hvitløk. Del skinke og gulrot i terninger, og purreløk i skiver.

    2. Varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i halvparten av oljen og ha i skinke. Ha i ris og la det steke til det er gyllent. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.

    3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i resten av oljen og egg. Rør godt.

    4. Smak til med fiskesaus og pepper.

    Tips

    Risen som brukes i stekt ris bør være avkjølt, så ikke den blir "grøtete", og en panne med slippbelegg krever mindre stekefett. Varier gjerne kjøttet og grønnsakene. Bruk for eksempel renskåret svinekjøtt, reker, kylling, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner og sukkererter. Du kan også bruke frossen grønnsaksblanding.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!