Matkulturen på Mauritius er preget av de ulike kulturelle påvirkningene øya har hatt de siste hundre årene. Denne retten skal imidlertid være en gammel, ærverdig rett fra Mauritius, før påvirkningen under kolonitiden. Retten heter Bouillon Malgache og er en spennende biffsuppe med salat og vannkastanjer.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 500 g flatbiff av storfe i biter
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk , finhakket
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 400 g hermetiske tomater, hakkede
  • 1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 125 g vannkastanjer
  • 6 blad isbergsalat
  • Slik gjør du:

    1. Krydre kjøttet. Sett det til side.

    2. Stek løken i en kjele sammen med litt olje. Ha i hvitløk og ingefær. La det steke til løken er blank.

    3. Tilsett tomatene. Rør godt og la det koke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

    4. Tilsett buljong. Legg over lokk og la det koke i nye 20 minutter.

    5. Ha i kjøttet og la det koke i 15 minutter. Vask salatbladene og kutt dem i strimler. Del vannkastanjene i tynne skiver. Legg salaten og vannkastanjene i en suppebolle og øs over suppen. La det "hvile" i 5 minutter før servering.

    Serveres med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!