Tradisjonell gresk rett med malt lammekjøtt og aubergine. Tar litt tid å lage, men det er det verdt!

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 400 g malt lammekjøtt
  • 3 stk aubergine
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ts frisk basilikum
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 dl revet hvitost
  • Hvit saus:
  • 2 ss smør /margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper
  • 2 stk egg
  • Slik gjør du

    1. Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

    2. Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

    4. Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn eggene.

    5. Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Har du dårlig tid, kan du lage kjøttsaus av lammekjøtt og et glass tomatsaus. Hvit saus kan lages fra pose.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!