Visst kan du grille kjøtt i ovnen! Og vil du ha en ny grillopplevelse bør du prøve å fylle kyllingfilet med friske urter og brie og før du pakker filetene inn spekeskinke og legger dem på grillen. En fargerik salsa med jordbær og mango er spenstig tilbehør.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 skive brie
  • 4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
  • 8 skive spekeskinke eller bacon
  • salt og pepper
  • Jordbær- og mangosalsa:
  • 250 g jordbær
  • 1 stk mango
  • 6 stk tørket aprikos
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk hakket rød chili
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • saften av 2 stk lime
  • 3 ss sukker
  • Slik gjør du

    1. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver spekeskinke/bacon rundt hver filet.

    2. Pensle kyllingfiletene med litt olje før de legges på grillen. Grill dem i ca. 15 minutter på svak grillvarme. Snu ofte.

    3. Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time.

    4. Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger. Hakk chili meget fint (mengden avpasses etter ønsket styrke). Mynte og koriander finhakkes også. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!