Lag en stor porsjon stroganoffgryte og ha mat til flere dager! Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger ikke gryten å koke lenge. Perfekt kosemat for travle dager.

Porsjoner: 8

Ingredienser:

  • 1500 g kalkunfilet skåret i terninger
  • Smør til steking
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk løk i skiver
  • 400 g frisk sjampinjong i skiver
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 ts tørr sennep
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 1 boks tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

  • Slik gjør du:

    1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.

    2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.

    3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

    Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!