Dagens rett: Fiskeburger
Perfekt hverdagsmat.
Sei er en ypperlig matfisk, og når vi snakker om smak så stiller seien i en helt egen klasse. Den passer spesielt godt til hjemmelagde fiskeburgere som disse. Stek dem i panne eller på grillen.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Ingredienser:
- 600 g seifilet
- 1 ss potetmel
- 1 stk hakket løk
- 2 ss hakket frisk gressløk
- 1 ½ dl melk
- 1 ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin til steking
- 4 blad hodesalat
- 4 blad rød lollo salat
- 2 stk tomat i skiver
- 2 stk sylteagurk, hel
- 4 stk hamburgerbrød
Slik gjør du:
1. Skjær seifileten i biter og ha den i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til alt er blandet. Tilsett iskald melk, litt om gangen. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Kjør et par omganger.
2. Ta litt kaldt vann på hendene og form store, litt flate kaker. Stek dem på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.
3. Legg salat, tomat og sylteagurk i hamburgerbrødet og legg på de ferdigstekte fiskeburgerne.
Tips:
Stek gjerne fiskeburgerne på forhånd, slik at de bare trenger å bli varme når du lager fiskeburger på grillen.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 09/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.