Sei er en ypperlig matfisk, og når vi snakker om smak så stiller seien i en helt egen klasse. Den passer spesielt godt til hjemmelagde fiskeburgere som disse. Stek dem i panne eller på grillen. Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 600 g seifilet
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk hakket løk
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 blad hodesalat
  • 4 blad rød lollo salat
  • 2 stk tomat i skiver
  • 2 stk sylteagurk, hel
  • 4 stk hamburgerbrød

    Slik gjør du:

    1. Skjær seifileten i biter og ha den i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til alt er blandet. Tilsett iskald melk, litt om gangen. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Kjør et par omganger.

    2. Ta litt kaldt vann på hendene og form store, litt flate kaker. Stek dem på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.

    3. Legg salat, tomat og sylteagurk i hamburgerbrødet og legg på de ferdigstekte fiskeburgerne.

    Tips:

    Stek gjerne fiskeburgerne på forhånd, slik at de bare trenger å bli varme når du lager fiskeburger på grillen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!