Pizza-snurrer er super mat både for liten og stor. Disse blir vi aldri lei!

Porsjoner: 20

Ingredienser:

Snurrepizza-deig:
  • 25 g gjær
  • 2 ½ dl fingervarmt vann
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • 2 stk egg
  • ca.8 dl hvetemel

  • Pizzasaus:
  • ca.4 ss tomatpuré
  • litt vann
  • ca.¾ ts sukker
  • ca.1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • litt salt og pepper

  • Fyll:
  • 8 stk kalkun grillpølse
  • 2 dl hermetiske maiskorn
  • ½ stk rød paprika i biter
  • ca.150 g revet hvitost
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling

  • Slik gjør du:

    1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt, egg og hvetemel. Elt deigen godt og la den heve i 1/2 time til dobbel størrelse.

    2. Lag en enkel og god pizzasaus av tomatpuré rørt ut med litt vann. Rund av smaken med litt sukker. Smak til pizzasausen med oregano, salt og pepper.

    3. Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør pizzasaus på leiven og fordel alt fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.

    4. Skjær 3 cm brede stykker av "pølsen" og legg dem med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned (så blir de bredere og ikke så høye). La dem etterheve i ca. 20 minutter.

    5. Stek pizza-snurrene nest nederst i stekeovnen ved 225 °C i 20-25 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.

    Tips:

    Snurrene kan fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises. Gi dem eventuelt et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizza-snurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt.

    (Kilde: Matprat.no)

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!