Denne kalkungryten fra matprat.no er enkel å lage og trenger kort tilberedningdtid. Og ikke minst smaker den kjempegodt!

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 600 g strimlet kalkunkjøtt
  • 8 stk stjerneløk
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • ½ ts tørr sennep
  • ½ ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • salt og pepper
  • 3 ss tomatpuré
  • litt sukker
  • 1 beger seterrømme eller kremfløte
  • 1 stk grønn paprika i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • evt. et persilledryss

  • Slik gjør du:

    1. Brun kalkunstrimlene lett i en panne.

    2. Ha dem over i en kjele og tilsett lettstekt løk og sjampinjong. Ha i buljong og de andre ingrediensene. La det småkoke noen minutter.

    Server med hakkede rødbeter og sylteagurk. Ris eller potetmos smaker godt til.




Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!