Dagens rett: Kalkungryte
Lyst på noe sunt, godt og enkelt? Prøv denne!
Denne kalkungryten fra
matprat.no er enkel å lage og trenger kort tilberedningdtid. Og ikke minst smaker den kjempegodt!
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 600 g strimlet kalkunkjøtt
- 8 stk stjerneløk
- 200 g frisk sjampinjong
- 5 dl hønsebuljong (utblandet)
- ½ ts tørr sennep
- ½ ts paprikapulver
- 1 ss worchestershiresaus
- salt og pepper
- 3 ss tomatpuré
- litt sukker
- 1 beger seterrømme eller kremfløte
- 1 stk grønn paprika i strimler
- 1 stk rød paprika i strimler
- evt. et persilledryss
-
Slik gjør du:
1. Brun kalkunstrimlene lett i en panne.
2. Ha dem over i en kjele og tilsett lettstekt løk og sjampinjong. Ha i buljong og de andre ingrediensene. La det småkoke noen minutter.
Server med hakkede rødbeter og sylteagurk. Ris eller potetmos smaker godt til.
Denne saken ble første gang publisert 06/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.