Bolognese er en verdensberømt italiensk kjøttsaus med baconstrimler og stilkselleri. Sausen brukes både til pasta og pizza. Slik lager du en spaghettisaus full av smak!

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 300 g kjøttdeig /karbonadedeig
  • ½ stk løk
  • 1 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk gulrot
  • 60 g bacon
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 250 g spagetti
  • Slik gjør du

    1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.

    2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.

    3. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.

    4. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

    5. Kok spagetti som anvist på pakken.

    (Kilde: Matprat.no)




Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!