Krabbesesongen er i vente og det kan du gjøre en skikkelig sensommerfest av!

Kvinneguidens vinekspert ved Vinforedrag.no, Svein Lindin gir deg vintips og to deilige krabbeoppskrifter.

Vin til sjømat

- Vinvalget som følger en slik festaften bør baseres på den delikate, nesten milde smaken krabbe har i klørne. Selve krabbehuset har en kraftigere smak som fordrer en litt kraftigere hvitvin, sier Lindin.

Les også: VI TESTER: Rosévin

Les også: Alternativt grilltilbehør

Les også: Ren suppenytelse



Han anbefaler:

9052801 Balthasar Ress Von Unserm Riesling Trocken 2009, kr. 169.90


9182101 Domaine Servin Chablis Premier Crû Montée de Tonnerre 2009, kr. 209.90


Krabbe naturell

Du trenger slettes ikke være gourmetkokk for å kunne tilberede krabbemat.

Slik gjør du det:

Dersom du kjøper levende krabbe må den kokes først. Kok opp rikelig med vann og salt, 50 gram salt per liter, i et stort kokekar.
  • Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. La krabben få et raskt oppkok og la dem deretter trekke rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter.
  • Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering.
  • Fjern paven og gjellene og knekk klørne med en nøtteknekker. Legg krabbekjøttet tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den.
  • Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
  • Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Ha sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet.
  • Gratinert krabbe med fargerikt tilbehør

Vil du sprite opp krabbematen litt, har du flere alternativ, for eksempel å gratinere krabben og legge vekt på tilbehøret.

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Ingredienser du trenger:

4 stk krabbeskjell, fylt
1 ss oregano
2 ss persille
1 stk sjalottløk
1 stk paprika, gul
1 ss smør
1 dl kremfløte
0,5 stk sitron

Rens krabben og ta ut alt kjøttet hvis du bruker hel krabbe. Eller ta ut alt kjøttet fra krabbeskjellet.
  • Finhakk oregano, persille, sjalottløk og paprika.
  • Surr oregano, persille, sjalottløk og paprika i olje eller smør i 2-3 minutter, til løk og paprika er mørt.
  • Avkjøl blandingen og rør den sammen med krabbekjøttet.
  • Rør inn kremfløte og sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  • Skrubb og tørk krabbeskjellene og fyll dem med krabbemassen.
  • Dekk med en osteskive og gratiner krabbene midt i ovnen i cirka 10 minutter. De skal bli gylne og gjennomvarme.

Les mer på Vinforedrag.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!