Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager. Ratatouille er et klassisk tilbehør fra Frankrike. Den består av masse smakfulle, deilige grønnsaker.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • Ca. 400 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille eller salvie
  • Ratatouille:
  • 1 stk rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4 stk tomat
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.

    2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.

    3. Stek på 175° C til steketermometeret viser 70 °C, da er de rosa. Det tar 15- 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!