Er du av typen som blir forvirret bare noen snakker om å blanchere eller dekantere? Eller om noen vil ha pastaen "al dente"? I denne quizen kan du sjekke matkunnskapene dine, og se om du kan imponere vennegjengen - eller om du bør lese deg opp på fancy matord.

Enkelte ord bruker vi ganske ofte, uten at vi nødvendigvis vet hva vi snakker om. For eksempel entrecôte eller bolognese.

Og hvordan skrives egentlig de ulike ordene?

Andre ord fremstår som fremmedord og du har kanskje ikke hørt dem i det hele tatt, som sous vide eller petit pois.

Det kan være greit å kunne noen matord, ikke bare for å imponere, men for å forstå hva du faktisk leser i menyen på restaurant.

Tar du denne quizen vet du hvor landet ligger og om du kan nok om matord, eller om du bør øve mer.

Går det dårlig har du kanskje mer hell med de andre quizene nederst i saken?

Vil du sjekke ferdighetene dine i flere quizer? Følg Kvinneguiden på Facebook

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!