Kule kjøkkenfliser!

Kjøkkenbenken er på plass. Det samme er overskapene. Men hva skal du ha imellom?

Publisert Oppdatert
Bilder nederst i saken!

- Mange vil ha et personlig preg på kjøkkenet. Én måte å gjøre det på, er å få ditt eget unike motiv på glassplate over kjøkkenbenken, sier kjøkkenarkitekt hos Drømmekjøkkenet, Grethe Lund, mens hun viser fram et celebert middagsselskap med Marilyn Monroe og andre kjente filmfjes preget inn i kunstglass.

Glassplate er ifølge henne det flest ønsker over kjøkkenbenken.

- Vil du bruke ditt eget motiv, blir det forholdsvis kostbart. Monroe-platen kommer nok på rundt 40.000. Men det finnes mange ferdiglagde motiver som er langt rimeligere. Det mest populære hos oss er "Bird on a wire", sannsynligvis fordi motivet har enkle og rene former, samtidig som det er morsomt.

Valgmuligheter

Glass er ikke eneste løsningen for et rent og enkelt uttrykk på kjøkkenet.

- Trenden sier at det skal være blankt. Stål har vært veldig populært en stund, men glass har tatt mer og mer over. Glass er enklere å holde flekkfritt enn stål, mener prosjektleder for produktutvikling hos Sigdal, Alexander Egeberg.

Et annet mye brukt alternativ er bakpanel.

- Kjøper du for eksempel en benkeplate i laminat, kan du få en tynnere plate i samme materiale og mønster til å ha over benken. En stor fordel med denne løsningen er at den er rimelig, sier Egeberg.

Fliser velges gjerne av de mest tradisjonelle.

- Fliser er i likhet med bakpanel rimelig i innkjøp, men mer tidkrevende å montere. Mange velger likevel å montere fliser selv, fortsetter han.

Maling

Lund hos Drømmekjøkkenet tipser om at det slett ikke er nødvendig å montere noe som helst.

- Noen ganger anbefaler vi bare å male. Bruk flere lag med høyglansmaling, råder hun. Og har du stålplate, trenger den slett ikke være grå.

- Stålplater kan gjerne lakkes. Og i likhet med glassplater kan de preges med et motiv, selv om fargene ikke blir like klare som med glass, forklarer hun.

Og minner om det aller viktigste når du velger hva du skal ha bak komfyren, nemlig at det tåler varme.

Fliser her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning