Renate var 15 år da lillebror Adrian ble født. I vinnerteksten i skrivekonkurransen med tema "Styrke" forteller hun om da Adrian ble syk og døde i løpet av noen få dager. Teksten hennes er hjerteskjærende trist, og samtidig varm og full av kjærlighet. Vi i redaksjonen ble rørt til tårer da vi leste denne teksten.

Renate forteller om hva som skjedde i dagene da Adrian lå på sykehuset og kjempet for livet sitt. Og hun greier å formidle disse vanskelige dagene fra et ungt menneskes perspektiv, slik det artet seg for henne som var ungdom da denne krisen rammet familien.

Vinnerteksten kan du lese her.

Gode bidrag

Vi fikk inn mange gode bidrag til denne skrivekonkurransen. Dere lesere har mange sterke historier å fortelle! De spenner fra historier om å miste barn til hvordan greie seg som alenemor og student, via det å få besteforeldre som blir demente til å være uføretrygdet uten å skamme seg over det.

Med andre ord har det vært stor spennvidde i tolkningen av temaet - noe vi synes er veldig morsomt.

Ny konkurranse

Hvis du har lyst til å være med i skrivekonkurranse hos oss på Kvinneguiden, er det bare å sende inn en tekst til oss på følgende mailadresse: [email protected]

Tema for denne månedens konkurranse er "Min helt".

Vil du lese flere lignende saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Under kan du lese noen av bidragene til skrivekonkurransen med tema "Styrke:"

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!