Bra filmer for jenter

- Endelig en film som ikke ender med at den single kvinnen gifter seg og får barn

Tro det eller ei.

SINGLELIV: Lykken trenger ikke å være mann og barn i filmen «How to be Single»

SINGLELIV: Lykken trenger ikke å være mann og barn i filmen «How to be Single» Foto: FOTO: Filmplakat How to be Single

Publisert Oppdatert

Johanne Svendsen Rognlien

  • 28 år
  • Utdannet film- og medieviter fra Sverige og Danmark
  • Skrevet mastergrad om TV-serier, krim og feminisme
  • Journalist i Filmmagasinet
  • Kommunikasjons- og markedskoordinator for Arabiske Filmdager, Oslo Pix og Film fra Sør.

KOMMENTAR:

Det er kort tid siden det ble det stilt spørsmålstegn ved den relativt smale distribusjonen av filmen «Suffragette – Kampen for frihet» på norske kinoer.

Selv skrev jeg i anmeldelsen av filmen at den er et viktig, interessant og et rørende portrett om en av kvinnehistoriens kanskje viktigste kamper og derfor verdt å få med seg.

Uansett – her kommer en knall liste med tips om gode filmer med kvinner i hovedrollen som har fastsatt premieredato i 2016. Fra de mer ukjente til de vi alle har gått å gledet oss til, så du husker akkurat hva du bør få med deg det kommende året.

Kvinner har også humor

How to be Single

Endelig kommer det en film som ikke begynner med en gjeng tilsynelatende lykkelige kvinner uten mann og barn og ender opp med at de får nettopp det.

Nei, i stedet kan du trygt ta med vennegjengen på en komedie som forteller oss at livet uten en partner ikke er så forferdelig farlig.

I fjor hadde Fifty Shades of Grey premiere Valentines-helgen, dette året får vi How to be Single.

Premiere 12. februar

via GIPHY

Sisters

To voksne søstre, portrettert av komikerne Tine Fey og Amy Poehler, er hverandres motpoler. De er hjemme på besøk i forbindelse med salget av barndomshjemmet og bestemmer seg for å ha en siste fantastisk fest i huset de vokste opp i.  

Dette er en film som feirer søskenkjærligheten!

Elsker du filmer som Bridesmaids og Trainwreck ? Da krysser du av 22. april i kalenderen, og begynner å glede deg til en komedie som beviser at kvinner er minst like morsomme som menn.

Premiere 22.april.

via GIPHY

 

Dramatiske perler  

Brooklyn

Historisk periodedrama om det å emigrere som ung kvinne fra Irland til New York på 1950-tallet. Eilis rives mellom to verdener, og må etter hvert foreta et forferdelig vanskelig valg. Ja – dette er rørende greier.

Filmen leverer som bare det, og i hovedrollen briljerer den Oscar-nominerte Saoirse Ronan. Hun har en evne til å stjele hver eneste scene hun er opptrer i med sin fantastiske tilstedeværelse.

Premiere 12. februar.

via GIPHY

 

Room

Selv om Ronan er nominert til en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, er det ikke usannsynlig at statuetten går til Brie Larson for hennes innsats i dramaet Room.

Filmen handler om den 24 år gamle kvinnen Joy som er innesteng med sin fem år gamle sønn, Jack, på et lite rom i en leilighet. Mannen som har kidnappet dem og holdt dem innesteng i sju år, og er faren til Jack.

Ingen lystig film med andre ord, men skal vi tro ryktene er det en av de beste filmene du kan få med deg dette året.

Premiere 19. februar

via GIPHY

 

Orange Is the New Black

Hadde du spurt meg på forhånd om en Netflix’ egenproduserte serie om innsatte i et kvinnefengsel skulle bli en av de mest omdiskuterte og verdsatte seriene de siste årene, ville jeg sagt nei. I hvert fall ikke så populær at vi er garantert å følge karakterene helt frem til 2019.

Historien om Piper Chapman ble utgangspunktet for en av TV-skjermens rikeste og mest mangfoldige samling av kvinneroller. I midten av juni må det gjerne regne, for jeg tenker å tilbringe noen dager inne når sesong fire har premiere.

Premiere på Netflix 17. juni

Godt kvinnefilmår!

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning